fbpx

Wat doen we met jouw geld?

Met het geld dat we via de funding ophalen willen we een aantal projecten financieren (niet per se in deze volgorde):

  1. De aanschaf van nieuwe apparatuur;
  2. Opknappen van het pand, parkeerterrein en terras;
  3. Duurzaam ondernemen;
  4. Maatschappelijk ondernemen.

De aanschaf van nieuwe apparatuur

Een deel van de huidige apparatuur bij MON is aan vervanging toe. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de zanginstallaties en versterkers, maar ook de koeling in de bar moet vervangen worden.

Opknappen van het pand, parkeerterrein en terras

Het pand verdient een flinke opknapbeurt. Het dak is al helemaal vervangen en nieuwe lichtkoepels zijn geplaatst. Maar ook het schilderwerk vraagt aandacht. De muren moeten schoongemaakt en de kozijnen vervangen of gerepareerd.

Het parkeerterrein willen we – indien toegestaan – omheind hebben, de stelconplaten moeten vervangen worden door bestrating. We zien graag een uitgebreid terras buiten met plek voor parasols, plantenbakken en meer tafels en stoelen.

Duurzaam ondernemen

MON is zich er zeer bewust van dat duurzaam ondernemen een must is. Alle verlichting in het pand wordt (of is inmiddels) waar mogelijk vervangen door led-verlichting. In de wc’s worden bewegingssensoren geplaatst, die gekoppeld worden aan de verlichting. Het nieuwe dak is beter geïsoleerd en biedt plaats aan heel veel zonnepanelen. Die zonnepanelen wil MON graag plaatsen zodat in elk geval wordt voorzien in de energiebehoefte overdag.

Maatschappelijk ondernemen

MON vindt het belangrijk om de muziekfaciliteiten voor iedereen toegankelijk te maken, voor jongeren, ouderen of mindervaliden. Zodoende bieden we 50 % korting aan jongeren tot 18 jaar of ouderen vanaf 65 jaar.

MON participeert in verschillende muziekprojecten of daaraan gerelateerde projecten zoals het verlenen van medewerking aan de stichting “Make a Wish”, het sponsoren van projecten in Zuid-Afrika, Nepal en Gambia (scholen bouwen en muziekonderwijs stimuleren).

Beginnende bands wil MON stimuleren door het opzetten van een fonds voor beginnende bands. Dit staat nog in de kinderschoenen, maar de bedoeling is dat beginnende bands worden ondersteund met materiaal, oefenfaciliteiten en een podium. MON klopt daarvoor aan bij de gemeente, de Kunstraad en bij de crowdfunder.